Algemeen

Een zondag in de tuin met Het Woordenrijk

Haagse dichters uit Het Woordenrijk treden op achter de boekenbergen van Antiquariaat Colette. Op zondag 14 augustus presenteren wij tussen 13 en 14 uur een poëzieprogramma met muziek. Mis het niet, de toegang is gratis! En sla je slag op onze poëzie-afdeling: vele titels voor maar 4 euro per bundel. Mooi meegenomen: na afloop kun je heerlijk struinen op onze Outlette.

Antiquariaat Colette organiseert het optreden samen met Het Woordenrijk: het wekelijkse poëzieprogramma van Den Haag FM, opgericht door Harry Zevenbergen en gepresenteerd door Ricco van Nierop.

De volgende dichters treden op:

Mischa Andriessen (Apeldoorn 1970) publiceerde drie dichtbundels: Uitzien met D, werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs. Voor de bundel Huisverraad ontving hij de J.C. Bloem-poëzieprijs. De meest recente bundel is Dwalmgasten. Andriessen schrijft over jazz en beeldende kunst voor verschillende media zoals het FD en Trouw.

Marike Verheul is componerend musicus en dichter. Ze speelde viool naast kunstenaar Armando en schrijft teksten voor de app Wolfgang. Solo onderzoekt zij de wisselwerking tussen muziek, beeld en tekst. Regelmatig klinken haar gedichten in het radioprogramma ‘Het Woordenrijk’ van Den Haag FM.

De acts van muzikant en dichter Alexander Franke zitten vol kleinkunst en poëzie. Franken is een telg van het Haagse Zeeheldenkwartier en zet observaties die hij in zijn wijk doet om in gedichten, zoals Zeebenen in de tram en De hond van de buren blaft. Het dichtwerk van Franken is gebundeld in Binnenstadboogie.

Muziek: Van Lonesome. Deze Haagse singer-songwriter leerde zijn liefde voor Nederlandse poëzie en Amerikaanse country & blues muziek bij elkaar te brengen door klassieke verzen te schrijven en deze, zichzelf begeleidend op gitaar, te zingen. In april 2016 nam hij de in eigen beheer uitgebrachte CD Het Zachte Raadsel op.

Samenstelling: Ricco van Nierop beeldend kunstenaar, radiomaker en presentator van het Woordenrijk en dichter Edwin Fagel (1973), die tot nu toe vier bundels publiceerde bij uitgeverij Nieuw Amsterdam: Uw afwezigheid, Het geroofde lichaam van Charlie Chaplinnul en het extatische landschap in

Het Woordenrijk – mei 2022 – met Anne-Tjerk Mante
Het Woordenrijk – mei 2022 – met Eveline de Bruin
Het Woordenrijk – mei 2022 – met Kristen Snellen