Algemeen

Mira Feticu in gesprek met Abdelkader Benali

Mira Feticu en Abdelkader Benali tijdens een gesprek in boekhandel Van Stockum in Den Haag

Woensdag 25 januari, 19:00: Achter onze boekenbergen gaat Mira Feticu in gesprek met Abdelkader Benali over zijn nieuwe boek Paradijsvogel boven de Hoge Woerd.

Over het boek

Abdellah en Petra voeden hun zoon Ilias op met het beste van twee culturen, Marokko en Nederland. Oost en West raken in hem met elkaar verstrengeld. Aan hun mooie leven komt een tragisch einde als Ilias wordt aangereden, en overlijdt. Petra deelt haar verdriet. Abdellah keert in zichzelf. In een café in zijn geboortestad in Marokko overdenkt hij de wereld die hij heeft opgebouwd, en heeft zien instorten.

Over onze gasten

Mira Feticu (Breaza, 1973) debuteerde in 1993 in Roemenië met een dichtbundel, maar legde zich daarna toe op het schrijven van verhalen. Mira Feticu schrijft romans, publiceert in de Groene Amsterdammer en is columnist bij Den Haag Centraal. In haar nieuwste boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal vertelt Mira Feticu over het grootste avontuur van haar leven: de Nederlandse taal, die ze vijftien jaar geleden niet sprak, maar die ze zich in een dagelijkse strijd eigen heeft gemaakt.

Abdelkader Benali (Ighazzazen, 1975) is een van de meest productieve schrijvers van Nederland, met een omvangrijk oeuvre van romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek.