De Keuze van Colette

In de etalage: Wahlparty bij Colette

Ruim 60 miljoen Duitsers mogen dit weekend hun stem uitbrengen. Spannende tijden. Welke partijen komen in de Bundestag? Wie wordt straks de nieuwe Bondskanselier?

Ook bij Colette valt er iets te kiezen. De etalage is een ware Wahlparty. Kiest u voor Günter Wallraff, Christa Wolf, of toch voor Hermann Hesse? Bladert u gerust door speciaal geselecteerde pareltjes uit de collectie van Jogchum, zoals ‘Kindheit in Ostpreussen’ van Marion Gräfin Dönhoff – met unieke foto’s uit een land dat niet meer bestaat. Of de ultieme Geheimtipp van Jogchum: Walter Kempowski. Nu weer helemaal actueel door het nieuwe boek van Roxane van Iperen, dat geïnspireerd is op de voor Kempowski zo kenmerkende fragmentarische stijl. Van Iperen verwees in haar indrukwekkende toespraak tijdens Dodenherdenking naar Kempowski, die met een minutieuze precisie getuigenissen uit de periode ’39-’45 verzamelde.

Na het weekend weten we wellicht wie we kunnen verwachten als opvolger van Angela Merkel. Wat de uitkomst ook wordt: in de etalage van Colette is zij nog de hele week het stralende middelpunt.