antiquariaat Colette den haag
Algemeen

Tour de Colette: Team Colette in Parijs

Een deel van Team Colette was afgelopen week in Parijs. Er werd geslenterd door straten, er werden boekhandels bezocht én uiteraard werd er een bezoek gebracht aan Place Colette. Binnenkort een tripje naar Parijs? Dit zijn hotspots die je op je lijstje wilt zetten om er een ware Tour de Colette van te maken.

1. The Abbey Bookshop

Allereerst een boekwinkel die je op je lijstje wilt zetten, omdat je er net zo heerlijk kunt dwalen als bij Colette. In Abbey Bookshop kun je tweedehands en nieuwe boeken vinden. De boekenkasten staan vol tot aan de plafonds, maar er zijn handige papiertjes waarop je kunt zien bij welke sectie je precies bent. Als je durft kun je ook naar de boekenkelder toe, waar uiteraard nog meer parels verborgen zijn. Ook leuk: buiten krijg je soms een gratis kopje koffie of thee. Sympathiek!

Waar? 29 Rue de la Parcheminerie, Parijs

2. Shakespeare & Company

Een iconische boekhandel om zeker even binnen te wandelen is natuurlijk Shakespeare & Company, vlakbij de Notre Dame. Vroeger broedplaats voor iconische schrijvers als James Joyce (de boekhandel gaf als eerste Ulysses uit), Ernest Hemingway  en Gertrude Stein. Nu onwijs commercieël, maar stiekem toch nog steeds wel sympathiek. Met fijne quotes op de muur, leeshoekjes, kamers om in te verdwalen en een huiskat. Kortom: een bezoekje waard.

Waar 37 Rue de la Bûcherie, Parijs

3. Place Colette

Om er een echte Tour de Colette van te maken kan een bezoek aan Place Colette natuurlijk niet ontbreken. Het plein vlakbij het Louvre werd in 1966 als eerbetoon naar Colette vernoemd. Dit allemaal op verzoek van haar eigen dochter, die overigens Colette de Jouvenel heet. Ook leuk: dit artikel over in de voetstappen treden van Colette in Parijs.

Paula Heeger (26) is freelance journalist en community manager bij Bookstagrammers.com. Ze schrijft o.a. voor HP/De Tijd, Duurzaamthuis.nl en haar eigen boekenblog bookbreak.nl. En ze maakt vooral veel TikToks over boeken.