Algemeen

Colette en ligne

Wist u dat Colette ook online haar vleugels uitslaat en haar pareltjes aanbiedt? Colette en ligne! Met internationaal resultaat inmiddels. Coletter John Beckers doet verslag.

Wie geen tijd heeft om naar onze boekenbergen in de Reinkenstraat te komen, maar toch een kijkje wil nemen in onze collectie, kan een mooi voorproefje krijgen op boekwinkeltjes.nl. Daar bieden we met name antiquarisch interessante boeken aan, kunstboeken en soms ook eerste drukken. Deze boeken zijn geselecteerd door de vrijwilligers van team Colette. De laatste tijd duiken er ook weleens bijzondere exemplaren op uit de kelder van Colette.

Een mooi voorbeeld is de verkoop onlangs van De Verspreide Geschriften van de beroemde Leidse oriëntalist/geleerde Christiaan Snouck Hurgronje. Het toeval wil dat de koper van de collectie
binnen een steenworp afstand van Colette woont maar het bestaan van het antiquariaat niet kende. Ook opvallend was de bestelling van een Indonesisch treinenboek dat via familie in Nederland doorgestuurd werd naar Indonesië.

De bestseller van de laatste maanden was wel de levensbeschrijving van Alexine Tinne, een welgestelde Haagse dame die in het midden van de 19 e eeuw met haar moeder en een groot gevolg door Afrika trok. Hiervan zijn inmiddels meer dan 40 exemplaren online besteld. Er zijn nog enkele exemplaren van Reis naar het noodlot in voorraad overigens. Alleen verkrijgbaar bij Colette.


Ook via Catawiki, een online veilingsite, worden incidenteel collectors items aangeboden. Recent is een gesigneerde 1e druk van Guillaume Apollinaire, ingebracht door een Colette vrijwilliger,
geveild en gekocht door een koper in Italië.