Algemeen

Drommen boekjestellers bij Colette

Hoeveel boekjes liggen er in het poppenhuis? Die vraag hield de afgelopen weken vele passanten in de Reinkenstraat bezig. Steeds als we naar buiten liepen, stond er wel iemand bij de etalage te tellen. Drommen boekjestellers op onze stoep!

Dertig kinderen deden mee aan onze wedstrijd. Sommigen telden 21 boeken, andere 22 boeken. De winnaar van de wedstrijd is Malin (9). Zij telde samen met haar vriendinnetjes 23 boeken. Hartelijke felicitaties van Colette! Malin mag maar liefst 10 boeken uitkiezen – een mooie basis voor een eigen boekenberg.

Het poppenhuis is gemaakt door de leerlingen van groep 6a van basisschool Bohemen Kijkduin. Zij lieten zich inspireren door het beroemde poppenhuis van Lita de Ranitz in het Haags Historisch Museum. De kamertjes van schoenendozen trokken veel bekijks.

Jonkvrouwe de Ranitz hing haar poppenhuis vol met miniatuurschilderijen van beroemde kunstenaars. Ook in de poppenhuizen bij Colette is veel te ontdekken; de groep 6-ers verwerkten hun lievelingsdieren en hobby’s in de dozen. We zien een poster van ADO, een cavia, plaatjes van favoriete tv-programma’s. Juffrouw Monique: ,,Het poppenhuis is zo mooi geworden. De kinderen vonden het enorm leuk om er aan te werken. En ze hebben er veel van opgestoken: samenwerken, bekijken hoe meubeltjes in elkaar steken, creatief omgaan met verschillende materialen. Ik ben heel trots!’’

Alle kinderkunstenaars mogen een boek uitkiezen bij Colette én krijgen een boek over het beroemde Haagse poppenhuis. Deze boeken maken deel uit van de Collectie Colette, door een schenking van het Haags Historisch Museum.