Algemeen

Een poppenhuis vol boeken

In het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver in Den Haag staat het beroemde poppenhuis van Lita de Ranitz. Leerlingen van groep 6a van basisschool Bohemen Kijkduin bekeken een boek over deze miniatuurvilla en maakten speciaal voor Colette een eigentijdse variant. De kamertjes van schoenendozen zijn tentoongesteld in onze etalage. En voor kinderen die de komende tijd door de Reinkenstraat lopen hebben we een speciale prijsvraag: hoeveel boeken tel jij in het poppenhuis?

Jonkvrouwe de Ranitz hing haar poppenhuis vol met miniatuurschilderijen van beroemde kunstenaars. Ook in de poppenhuizen bij Colette is veel te ontdekken; de groep 6-ers verwerkten hun lievelingsdieren en hobby’s in de dozen. We zien een poster van ADO, een cavia, plaatjes van favoriete tv-programma’s. Juffrouw Monique: ,,Het poppenhuis is zo mooi geworden. De kinderen vonden het enorm leuk om er aan te werken. En ze hebben er veel van opgestoken: samenwerken, bekijken hoe meubeltjes in elkaar steken, creatief omgaan met verschillende materialen. Ik ben heel trots!’’

Alle kinderkunstenaars mogen een boek uitkiezen bij Colette én krijgen een boek over het beroemde Haagse poppenhuis. Deze boeken maken deel uit van de Collectie Colette, door een schenking van het Haags Historisch Museum.