De Keuze van Colette

In de etalage: Halloween!

Het horrorgenre, wat moeten we daar nou weer van vinden? De serieuze literatuurliefhebber zal het misschien wat voor tieners vinden, of voor het pulpschap op vliegvelden. Toch is dat niet helemaal terecht, zeker als je kijkt naar de robuustheid van het genre. Zolang we al geschreven materiaal hebben vertellen wij elkaar kennelijk al verhalen over geesten, spoken, griezelige beesten en andere wezens met net iets teveel klauwen en tentakels. Geen cultuur ter wereld waar de duistere kanten van de menselijke ziel niet worden gesublimeerd in de verhalen over fantastische wezens. Klassiekers als Frankenstein van Mary Shelley zullen dus nog wel even bij ons blijven. In het kader van Halloween hebben we de mooiste horrortitels uit de collectie geselecteerd. En! Vergeet niet om morgen tussen 17.00 en 19.00 even langs te lopen voor een Spooky Booky Borrel.